چگونه در کنفرانسها و همایشهای علمی شرکت کنیم و مقالهی خود را ارائه دهیم؟

مقالات کنفرانسی به آن دسته از مقالات گفته میشود که هدفشان پذیرفته شدن در یکی از همایشها یا کنفرانسهای معتبر است. از آنجا که فرآیند ارسال، پذیرش، ارائه و دریافت گواهی مقالات کنفرانسی چندان زمانبر نیست، نگارش آنها میتواند یک گزینهی مناسب برای غنی کردن رزومهی شما باشد. همچنین با شرکت در کنفرانسهای معتبر مرتبط با رشتهی خودتان، فرصت آشنایی با اساتید و دانشجویان فعال در زمینهی پژوهشیتان برای شما ایجاد میشود. چنین کنفرانسهایی در سطح ملی و بینالمللی برگزار میگردد.
در فرآیند پذیرفته شدن در مقطع دکتری، به مقالات کنفرانسی ارائه شده توسط دانشجو چه امتیازی تعلق میگیرد؟
باید بدانید که امتیازاتی که دانشگاههای مختلف برای سایر فعالیتهای پژوهشی شما درنظر میگیرند، لزوماً یکسان نیست. اما بهطور معمول، امتیاز هر مقاله ارائه شده در کنفرانسهای خارجی، حدود ۲ و امتیاز هر مقالهی ارائه شده در کنفرانسهای داخلی حدود ۱ است.
اگر دانشجویی ۱۰ مقاله در کنفرانسها ارائه داده باشد، از این قسمت ۱۰ امتیاز برایش درنظر گرفته میشود؟
خیر، هر کدام از فعالیتهای پژوهشی شما سقف امتیاز دارند که این امتیاز میتواند در دانشگاههای مختلف متفاوت باشد. مثلاً ممکن است سقف امتیاز مقالات کنفرانسی در یک دانشگاه ۴ باشد، بنابراین اگر شما ۱۰ مقالهی کنفرانسی هم در رزومهتان داشته باشید، بیشتر از ۴ امتیاز از این بخش نخواهید گرفت.
از کجا مطلع شویم کنفرانسها فراخوان پذیرش مقاله دادهاند؟
برای دریافت اخبار کنفرانسهای خارجی میتوانید به دو سایت زیر مراجعه کنید:
allconferences.com
conferencealerts.com
همچنین برای پیگیری اخبار کنفرانسهای داخلی، سایتهای زیر مفید هستند:
civilica.ir
allconferences.ir
www.sid.ir
آیا مقالات ارائه شده در کنفرانسها در مجلات هم چاپ میشوند؟
پس از اتمام همایش، معمولاً مقالات را در book of proceeding مربوط به همان همایش چاپ میکنند. گاهی ممکن است چند مقالهی برتر یک همایش در برخی از ژورنالهای منتخب چاپ شود.
مراحل ارائهی یک مقالات کنفرانسی چگونه است؟
در ابتدا شما همایش موردنظر خود را پیدا میکنید، سپس محورهای همایش را بررسی میکنید و موضوع/موضوعاتی را که میتواند در قالب همایش بگنجد، برمیگزینید. سپس مقاله/مقالههایتان را بر اساس دستورالعمل نگارش همان همایش مینویسید و برای داوری به ایمیل منتشر شده توسط همایش ارسال میکنید. پس از اتمام داوری، در صورت پذیرفته شدن مقالهی شما، ایمیل پذیرش را از طرف همایش دریافت میکنید، هزینهی شرکت در کنفرانس را پرداخت میکنید و در تاریخ برگزاری، مقالهی خود را ارائه میدهید. در پایان هم گواهی ارائهی مقاله را دریافت میکنید و میتوانید آن را به رزومهی پژوهشیتان اضافه کنید.
ساختار مقالهی کنفرانسی چگونه است؟
مقالات کنفرانسی معمولاً خلاصهتر از مقالات ژورنالی هستند و پژوهشگر عنوان، چکیده، موضوع بحث، یافتهها و منابع را به صورت اجمالی و درعینحال قابلدفاع مینویسد. برخی از کنفرانسها هم ممکن است تنها چکیدهی یک موضوع را از پژوهشگر بخواهند. بنابراین پیش از نگارش مقاله از دستورالعمل همایش مطلع باشید.
برای نگارش مقالات کنفرانسی به مشاوره و کمک نیاز دارم، از کجا شروع کنم؟
شما میتوانید با مشاوران مجموعهی «در حاشیه» تماس بگیرید. مشاوران قدمبهقدم در مراحل انتخاب همایش، انتخاب موضوع، نگارش مقاله و ارسال مقاله برای دریافت پذیرش، در کنار شما خواهند بود.
برای شروع نگارش مقالات کنفرانسی همین الان از طریق راههای ارتباطی زیر با مشاوران تماس بگیرید:
شمارهی تلفن ثابت: 07191090347
شمارهی تلفن همراه: 09377336684
دایرکت اینستاگرام: themargineers@
در پایان،
اگر داوطلب مقطع دکتری هستید، با شرکت در همایشها، میتوانید با موضوعات روز رشتهی خودتان آشنا شوید، رزومهی خود را غنیتر کنید، مهارت networking یا شبکهسازی خود را تقویت نمایید، و از حالا فرصتهای شغلی و پژوهشی آیندهی خود را رقم بزنید.
بیشتر بخوانید:
تغییرات کنکور دکتری 1405 + سرفصلهای آزمون دکتری ادبیات انگلیسی
هر آنچه لازم است راجع به مصاحبهی دکتری بدانید+ پاسخ به 33 پرسش پرتکرار داوطلبان