در کلاسهای ادبیات انگلیسی چه میخوانیم؟
در کلاسهای ادبیات انگلیسی چه میخوانیم؟
-
سالهای اول و دوم
در دو سال اول مقطع کارشناسی، دروس شاخههای مختلف گروه زبان، یعنی آموزش، مترجمی و ادبیات، همپوشانی قابلتوجهی دارند. دانشجویان، مهارتهای چهارگانهی زبان انگلیسی (خواندن، نوشتن، شنیدن و صحبت کردن) را تقویت میکنند و واحدهای مقدماتی مربوط به هر سه شاخه را میگذرانند، برای مثال کمی از اصول ترجمه، مقدمات آموزش و درآمدی بر ادبیات میخوانند.
-
سال سوم
سال سوم، جهشی عمیق بهسمت مطالب تخصصی رشتهی ادبیات را دربردارد. دانشجویان با بستر تاریخ ادبیات انگلیسی، مکاتب و جنبشهای ادبی، رمانها، نمایشنامهها و اشعار دورههای تاریخی مختلف و مطالعات انتقادی آشنا میشوند.
برای مثال، دانشجو در کلاس رمان، رمان معرفی شده را میخواند، خاستگاه تاریخی اثر را بررسی میکند، جنبشهای سیاسی-اجتماعی آن دوره را درنظرمیگیرد، با نویسندهی اثر آشنا میشود و با رویکردهای نقادانه، شخصیتها، زبان متن و اتفاقات را تحلیل میکند.
-
سال چهارم
در سال چهارم، دانشجو با ادامهی مباحث تخصصی مثل نقد «ادبی2»، «رمان 2»، و «نمایشنامهی2» آشنا میشود. دانشجوی سال آخر ادبیات انگلیسی، دیگر تحلیلهای سطحی و متداول را چشمبسته نمیپذیرد، بلکه از رویکردهای انتقادی متنوعی که در درس نقد ادبی فراگرفته استفاده میکند تا مسائل را همهجانبه بررسی و لایههای ناپیدای آنها را کندوکاو کند، تا به تحلیل عمیق برسد.
-
پایههای مهم کلاسهای ادبیات انگلیسی
بحث و مکالمه و تحلیل آثار و اشتراک نظر از ارکان کلاسهای ادبیات انگلیسی است و دانشجو با مشارکت در فعالیتهای کلاسی، با دیدگاههای مختلف آشنا شده، رویکردهای تحلیلی را فراگرفته و مسائل را از زوایای مختلف اجتماعی، سیاسی، جنسیتی، روانشناختی، فرهنگی و ... بررسی میکند.
بدیهیست که دانشجوی رشتهی زبان و ادبیات انگلیسی با متون تاریخی، انتقادی، فلسفی و ادبی سروکار دارد و بهتر است با مطالعه انس داشته باشد تا بتواند از سالهای هیجانانگیز دورهی کارشناسی لذت ببرد.