اگر زبان و ادبیات انگلیسی بخوانم، چه‌حرفه‌ای خواهم داشت؟

اگر زبان و ادبیات انگلیسی بخوانم چه‌ حرفه‌ای خواهم داشت؟

 

«اگر زبان و ادبیات انگلیسی بخوانید، می‌توانید در آموزشگاه‌ها و مدارس، زبان انگلیسی تدریس کنید، در دانشگاه‌ها به‌‌عنوان مدرس دروس ادبیات انگلیسی و زبان عمومی فعالیت کنید، یا اگر خوش‌شانس باشید به‌عنوان هیأت علمی جذب دانشگاه‌ها شوید.»

جملات فوق توضیحات متدوالیست که اغلب متقاضیان و دانشجویان رشته‌ی زبان و ادبیات انگلیسی درمورد آینده‌ی شغلی این رشته دریافت می‌کنند.

البته حقیقت امر این است که تدریس زبان انگلیسی در آموزشگاه‌ها و مدارس و تدریس دروس ادبیات انگلیسی و زبان عمومی در  دانشگاه‌ها تنها《چند》 گزینه از فرصت‌های شغلی پس از فارغ‌التحصیل شدن  از این رشته است. ‌

در متن پیش‌روی شما به چند فرصت شغلی دیگر برای فارغ‌التحصیلان و یا حتی دانشجویان رشته‌ی مذکور اشاره خواهیم کرد.‌

  1. ترجمه

اگر زبان و ادبیات انگلیسی بخوانید، می‌توانید مترجم متون ادبی شوید. البته فارغ‌التحصیلان تمامی شاخه‌های گروه زبان، درصورت داشتن مهارت‌های لازم، می‌توانند متون ادبی را ترجمه کنند، اما فارغ‌التحصیلان شاخه‌ی ادبیات می‌توانند درک شایسته‌تری از اشعار، رمان‌ها، نمایشنامه‌ها و متون فلسفی داشته باشند، چراکه با عناصر چنین متن‌هایی آشنایی کامل دارند و ممکن است در برگردان متون به زبان مقصد حرفه‌ای‌تر عمل کنند.

شما به‌عنوان مترجم ادبی می‌توانید با مراکز نشر همکاری یا به‌صورت مستقل فعالیت کنید. همچنین امکان استخدام شما از طریق سایت‌های نظیر https://transnet.ir/ و http://www.irantranslate.ir/ وجود دارد.

شایان ذکر است که دستمزد مترجم‌های تازه‌کار نسبتاً ناچیز است، اما استمرار در این حرفه می‌تواند مترجم‌ها را به درآمدهای قابل‌قبول برساند. بدیهیست که ترجمه‌ی مداوم می‌تواند مهارت دانشجویان ادبیات انگلیسی را در نگارش متون فارسی نیز تقویت کند.

   2. نویسندگی

اگر زبان و ادبیات انگلیسی بخوانید، می‌توانید نویسنده شوید. دانشجوهای ادبیات در دوران تحصیل خود با مطالعه‌ی مکرر آثار ادبی، انتقادی و تاریخی و انجام پیاپی تکالیف نوشتاری با نگارش مآنوس می‌شوند‌. اکثر دروس این رشته، دانشجویان را وادار می‌کند که دست‌به‌قلم شوند، ایده‌پردازی کنند و متون خود را خلاقانه بنویسند. تمرین‌های مستمر دانشجوهای ادبیات در مطالعه‌ی آثار ادبی و نگارش متن‌های خلاقانه، توانایی نویسندگی را در آنها تقویت می‌کند. بنابراین دانشجویان پرتلاش و علاقمند می‌توانند در زمینه‌‌های مختلف نویسندگی فعالیت‌ کنند، برای مثال آنها می‌توانند نویسنده‌ی رمان و فیلمنامه و سایر آثار ادبی باشند، در دفاتر خبری مطلب بنویسند یا تولید محتوای حرفه‌ای انجام دهند. ‌

  3. تدریس و برگزاری کارگاه

اگر زبان و ادبیات انگلیسی بخوانید، می‌توانید کلاس‌ها و کارگاه‌های نقد آثار ادبی برگزار کنید. دانشجویان ادبیات انگلیسی با آثار ادبی متنوع که در دوره‌های تاریخی مختلف و در بستر سرزمین‌های گوناگون خلق شده‌اند، آشنایی دارند. همچنین، اِشراف آنها به رویکردهای انتقادی، دانشجویان را در تحلیل آثار ادبی، هنری و سینمایی تواناتر می‌کند. بنابراین یکی از فرصت‌های شغلی می‌تواند فعالیت‌ به‌عنوان تحلیل‌گر ادبی باشد، چه در پلتفرم‌های آنلاین و چه در موسسات مربوط.‌

   4. خبرنگاری

اگر زبان و ادبیات انگلیسی بخوانید، می‌توانید به‌عنوان خبرنگار فعالیت کنید‌. یکی از مهم‌ترین دروس رشته‌ی ادبیات انگلیسی نقد ادبیست. مطالعات انتقادی به دانشجویان می‌آموزد که کنجکاو باشند، دیدگاهشان را گسترده کنند، مسائل را فارغ از تعصب ببینند و ارزیابی‌شان کنند، تحلیل‌گرهای بی‌طرف باشند و اگر مایلند، نکات انتقادیِ سیاسی و اجتماعی را به شیوایی به جامعه انتقال دهند. آموزه‌های گفته شده می‌تواند از یک فرد خبرنگار شایسته‌ای بسازد، خبرنگاری با کنجکاوی، قدرت تحلیل و بیان شیوا قادر است رسالت خود را به بهترین شکل انجام دهد. ‌‌

اگر زبان و ادبیات انگلیسی بخوانید و در دوران تحصیل خود کنجکاو و پرتلاش باشید، می‌توانید دیدگاه‌های تحلیلی_انتقادی خود را پرورش دهید و در مشاغل متنوعی فعالیت کنید. بنابراین یادتان باشد که تدریس زبان انگلیسی و دروس تخصصی ادبیات انگلیسی، تنها فرصت‌های شغلی رشته‌ی جذاب زبان و ادبیات انگلیسی نیستند‌. البته که نباید فراموش کنید که فرصت‌های شغلی فوق‌الذکر نه به راحتی به‌دست‌می‌آیند و نه به آسانی می‌توان در آنها پیشرفت کرد. باید صبور بود و دست از استمرار برنداشت، به‌ویژه وقتی مجری پروژه‌های مستقل و فریلنسری هستید.

شاید به این دوره ها علاقه مند باشید

نظر خود را بیان کنید